Dalkomhan insaeng (A Bittersweet Life)

Här har vi en sydkoreansk film av en regissör som jag har sett film av förut! Inte gjorde det mig mer intresserad dock då Kim Ji-woons A Tale of Two Sisters är den sämsta koreanska filmen jag har sett hittills. Jag gick alltså in med blandade förväntningar när jag såg A Bittersweet Life som faktiskt är filmen han gjorde efter A Tale of Two Sisters.

Sun-woo är som skapt för att reda ut allt trubbel som hans chef maffiabossen ställer till med. Han har stil och kan föra sig, klär sig oklanderligt och räds inte någon utmaning oavsett om det handlar om att läxa upp fulla bargäster eller att se till att konkurrenter försvinner permanent. Men när chefen ber honom bevaka sin unga flickvän och döda henne om hon är otrogen ställs hans vanliga obrottsliga lojalitet på prov.

Filmen börjar väldigt lovande  med ett mörkt bildspråk och koreanska slagsmålsscener. Man märker direkt att filmen kommer vara ytlig men snygg. Huvudpersonen Sun-woo är en tystlåten och iskall våldsmakare. Filmen bjuder inte på några större överraskningar rent handlingsmässigt, men Kim Ji-woon lyckas fånga miljöerna och karaktärerna väldigt bra.

Det tar ungefär 40 minuter innan filmen egentligen kommer igång med storyn men trots detta gillar jag nog första timmen mest. Den andra timmen är mest action och våld vilket blir lite tröttsamt efter ett tag.

A Bittersweet Life påminner rätt mycket om Old Boy på vissa sätt, men Old Boy är en bättre film och inte lika ytlig. Foto, musik och skådespel är filmens starka punkter trots att det ibland blir lite väl töntigt när den klassiska musiken spelas under vissa actionscener.

Andra halvan av filmen är lite väl utdragen mot slutet kan jag tycka och när filmen är slut känner jag nog ändå att det är den första halvan som är mest intressant. A Bittersweet Life tillhör inte de allra bästa koreanska filmerna men är en bra film ändå. Riktigt bra på sina ställen till och med.

Betyg: 3,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s