Lat sau san taam (Hard Boiled)

Kombinationen skådisen Chow Yun-fat och regissören John Woo är en av de kändaste inom Hongkong-action. Hard Boiled från 1992 var Woos sista film innan han flyttade till Hollywood och räknas som en av de bästa actionrullarna från Hongkong.

Chow Yun-fat spelar polisen Tequila som förlorar sin partner i en eldstrid med vapensmugglare. För att hämnas och sätta dit vapensmugglarna samarbetar han med Tony som är en polis som har infiltrerat maffian.

Filmen tar inga pauser, här är det rätt på som gäller. Hard Boiled börjar rätt stämningsfullt med jazzmusik som spelas samtidigt som vi får se Hongkongs storstadsliv. Efter förtexterna slängs vi direkt in i handlingen där en vapensmuggling genomförs vid ett tehus. Polisen är där och en eldstrid bryts ut mellan polisen och vapensmugglarna. Tequila kör med en pistol i varje hand och actionscenerna är underhållande. Det är här Tequilas partner dör och vi introduceras till hela poliskåren.

Det största problemet med den här filmen är att den känns alldeles för lång. Den är längre än två timmar men eftersom det är pang pang så länge så känns den mycket längre. Sjukhusscenerna i slutet är det som de flesta hyllar med filmen men personligen tycker jag att den sekvensen är alldeles för utdragen och blir tråkig i längden. Jag föredrar tehusskjutningarna.

Förutom detta är filmen det man förväntar sig. Underhållande action med snyggt koreograferade actionscener. Allt är ”over the top” och extremt överdrivet men det är väl därför man ser på filmen från början. Det är väl ingen som direkt förväntar sig något cineastiskt mästerverk.

Filmen är kul men tappar som sagt mycket tempo och är på tok för lång för att nå upp till något högre underhållningsbetyg. En relativt stabil trea får den nöja sig med.

Betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s