Noruwei no mori (Norwegian Wood)

Norwegian Wood är filmatiseringen av den japanska boken med samma namn skriven av Haruki Murakami. Jag har tidigare läst Kafka på stranden av Murakami och gillade den riktigt mycket, så förväntningarna på Norwegian Wood var höga.

Toru (Ken’ichi Matsuyama) minns sitt liv på 60-talet då hans vän begick självmord och han inledde en relation med vännens flickvän. De två återförenas på en högskola i Tokyo.

Det enda jag hade hört om filmen innan var att många som har läst boken inte gillade filmen. Men det var ingenting jag la några större tankar på då det ofta är så och jag dessutom inte har läst boken själv. Filmen är en väldigt deppig sådan. Ända från början när vännen gasar ihjäl sig själv till slutet känns hela filmen deppig och det är vad jag tänker på när jag tänker på Norwegian Wood.

Fotot är mycket snyggt men det blir nästan lite ”för” snyggt ofta vilket är ganska irriterande tycker jag. Kameraåkningarna bjuder inte på så många överraskningar utan det är snarare bilderna som är snyggare än vad man är van vid. Så snyggt att det blir fult kanske vore passande?

Filmen är dessutom väldigt erotisk och bygger på spänningarna mellan de två huvudpersonerna. I mitt tycke är det dock för mycket, det är alldeles för mycket tjat om att ligga med varandra och för många sexscener.

Detta är dock inte mitt största problem med filmen, utan det är det outhärdliga tempot. Filmen är 133 minuter men känns så otroligt mycket längre. Till slut orkar man inte bry sig om någon i filmen. Men visst, filmen har sina stunder och helt värdelös är den ju inte men det finns så mycket som kunde ha gjorts bättre och klippts bort.

Nä, det här var inget för mig och en ganska stor besvikelse.

Betyg: 2/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s