Vulgaria

Andra filmen på Stockholm Filmfestival blev ännu en Hongkongfilm. Denna gång var det inte någon lågbudget independentfilm som inte haft premiär i hemlandet ens en gång dock.

Vulgaria hade premiär i Hongkong i somras och är än så länge mest känd som filmen som petade ner The Dark Knight Rises från biotoppen. Filmen är en sexkomedi regisserad av Park Ho-cheung.

Vulgaria handlar om en utbränd filmproducent som det inte verkar gå så bra för. Han träffar en maffiaboss som vill att han ska producera en nyinspelning av den ökända mjukporrsklassikern Confessions of a Concubine. Samtidigt som producenten försöker komma tillbaka in i matchen igen och handskas med problem med filminspelningen har han ett privatliv att ta hand om. Hans ex-fru vill inte att hans dotter ska träffa honom, och samtidigt börjar han komma närmre huvudaktrisen i sin film. Vulgaria tar med oss på en vild och konstig resa.

Förväntningarna på Vulgaria var ganska låga, men jag tänkte att det kunde vara kul att variera sig lite med en sexkomedi bland alla ”seriösa” filmer som jag ska se under festivalen. Sedan är det ju inte varje dag man ser Hongkong-komedier, och att den blev en sån succé i hemlandet lät ganska lockande.

Inledningen av filmen är lite trevande, men den tar fart efter ett litet tag när handlingen kommer igång. Den bästa scenen i filmen utspelar sig på restaurangen när filmproducenten ska träffa maffian och han tvingas äta märkliga saker. Sedan dras hela filminspelningen igång och allt runtomkring det. Maffiabossen vill att producenten ska fixa fram den gamla stjärnan från den gamla filmen, men istället blir det så att hennes ansikte sätts på en yngre kropp.

Det hela är en ganska absurd story, och egentligen finns det inte så mycket att säga om filmen. Det är en vanlig sexkomedi som kanske känns lite annorlunda då den är från Hongkong, och man ser vissa saker som man inte har sett förut. Men i övrigt är den bara fylld med en del trötta sexskämt, vilket ofta är underhållande för stunden men inte mycket mer. Annars ser jag ingenting som är särskilt minnesvärt med filmen. Den levde upp till mina rätt låga förväntningar och kanske lite till, men annars var det en rätt trött film som inte alls var så tabubrytande som den reklameras som. Man får dock ha i åtanke att Hongkong officiellt tillhör Kina, och då är det inte så konstigt att det inte är något naket eller några explicita sexscener.

Filmen får ett godkänt betyg för att vara en sån här komedi, men det är ingenting man ska springa till biograferna för att se direkt. Samtidigt så känns det inte som att man har slösat pengarna på den, och det var rätt så god underhållning för stunden… för det mesta.

Betyg: 2,5/5

2 svar till “Vulgaria

 1. Mmm, synd att den inte var bättre än så, men eftersom du hade låga förväntningar så var det skönt att den inte var SÅ dålig 😉 Och jag förstår vad du menar med ditt val, kan vara skönt att variera sig och inte bara se t.ex. tung film.

  Jag kollade in trailern när jag skulle välja filmer och kände inte att den skulle vara för mig. Verkade vara ett bra val att inte chansa alltså.

  Själv ”chansade” jag istället på en film från Paraguay – och till min glädje blev det riktigt lyckat.

  • Det är alltid en chansning när det gäller såna här filmer då de kan vara allt från en etta till en stark trea ungefär!
   Ja, du gjorde nog rätt i att skippa den om du inte var på riktigt ”larvhumör”, haha.
   Trevligt att din chansning blev lyckad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s