Juno

När jag ligger på soffan och slötittar på TV vill jag inte ha något jätteseriöst eller något som man måste koncentrera sig på. När det visas en film vill jag nästan alltid att det ska vara en film som jag har sett någon gång förut, för då kan jag göra något annat samtidigt eller gå bort och fixa något, komma tillbaka, och sedan veta exakt vad som har hänt. I sådana lägen passar Juno, från 2007 och regisserad av Jason Reitman, ganska perfekt. Jag har sett den flera gånger, eller delar av den, och den är ganska mysig och lättsam.

Ellen Page spelar Juno, en 16-årig tjej som blir gravid efter att ha haft med sin bästa vän. Grejen är den att hon inte vill göra abort…

Juno är en film som många verkar ha många stora åsikter om… men det har inte jag. Vissa klagar på att det är anti-abortpropaganda, andra tycker att den är för indie, och vissa tycker att den bara låtsas vara indie. Personligen så bryr jag mig inte nämnvärt om något av det här. Jag skiter faktiskt fullständigt i om den är indie på riktigt eller bara är en blockbuster inslagen i indieförpackning. Därför tänker jag inte ägna någon längre tid åt att försöka recensera filmen.

Filmen är mysig, har en mysig stil, gulligt soundtrack och en bra Ellen Page. Samtidigt är dialogen för filmisk och den är aldrig direkt spännande eller oförutsägbar. Men vem behöver sådana kvalitéer när man bara ligger på soffan och vill ta det lugnt? Då räcker det med att man får ett leende på läpparna i slutet för att filmen ska vara godkänd. Iallafall för mig.

Betyg: 3/5

6 svar till “Juno

  1. Oj, det var ord och inga visor 😉 Haha, nej då tycker du har en bra och sund inställning till filmen. Själv gav jag också Juno 3/5. Har bara sett den en gång dock. Grejen är att jag inte var särskilt förtjust i karaktären Juno, annars var den väl som du säger ganska mysig.

  2. Tagen för sig tycker jag att det är svårt att skälla på just Juno för att vara anti-abortpropaganda, men jag vill minnas att det kom fler filmer som handlade om unga tjejer som valde bort abort i samma veva och då kan man ju förstås börja undra…

    Har för mig att jag ändå tyckte slutet var lite oväntat och därmed bra.

    • Så kanske det är! Minns inte några fler filmer eller att det ens var någon debatt om det. Att det skulle vara propaganda har jag bara läst senare i recensioner. Men det stämmer nog!

  3. Då filmen är amerikansk vet man redan på förhand att ngn abort inte kommer att ske därav brydde jag mig inte ens om det eventuella budskapet.
    Filmen är mysig och trevlig det var också den film som gjorde att jag fick upp ögonen för Page.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s