Rocky II

Uppföljaren till Rocky släpptes tre år efter den första filmen, 1979, och regisserades denna gång av Sylvester Stallone själv. Nästan alla karaktärer återkommer, vissa med en större roll än i första filmen och vissa med en mindre. Även t.ex. Frank Stallone gör om sin roll som ledare av gatuluffarna som sjunger. Filmen fick en generellt god respons och hyllades som en av de bättre filmerna 1979.

Filmen börjar där den första filmen slutar, och fortsätter sedan med att Rocky och Adrian gifter sig och skaffar hus. Desperat försöker Rocky skaffa ett vanligt jobb efter att ha lagt av med boxning sedan doktorn sagt åt honom att han kan bli blind om han fortsätter. Men Apollo Creed är inte nöjd efter den förra matchen, och utmanar Rocky ännu en gång.

Om man ser till hela filmen så är denna snäppet sämre än första filmen, och misstaget är att den upprepar sig lite för mycket istället för att göra något nytt. Samtidigt finns det delar som är bättre än första filmen, bland annat avslutningsfighten. Under den första halvan fokuserar filmen nästan helt på Rockys och Adrians förhållande, hur de skaffar hus, och Rocky ska skaffa ett jobb. Filmen är ganska jämn, men den har tyvärr en liten dipp när Adrian ska föda och hela filmen blir lite seg. Men den kommer som tur är igång igen efter det och avslutas på ett bra sätt.

Den första delen som fokuserar på Rocky och Adrian är nästan den bästa delen i filmen, och är den jag minns bäst från när jag har sett den innan (för några år sedan). Dialogen känns naturlig, och jag gillar Rockys försök till att vara romantisk trots att han är lite bakom flötet. Scenen där han friar till Adrian är t.ex. riktigt bra och välspelad.

Jag gillar hur tränaren Mickey får en lite större roll i den här filmen och Adrians bror Paulie har en lite mindre roll. Mickey visar sin mer mänskliga sida i denna filmen vilket jag gillar. Precis som första filmen är det inget tekniskt mästerverk direkt, utan en underhållande film som går att se på många gånger. Den har kanske inte samma charm som den första filmen, men det är ju verkligen ingen dålig film. Som jag minns det tappar serien en hel del efter Rocky II, vilket till stor del kan bero på att de satsar mer på boxningen än drama. Jag hade för mig att andra filmen också var lite så, men jag blev positivt överraskad när jag upptäckte att även denna film innehöll en hel del drama. En helt klart godkänd film med ett plus i kanten!

Betyg: 3,5/5

4 svar till “Rocky II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s