Varg

Varg är en svensk film från 2008, regisserad av Daniel Alfredson med Peter Stormare i huvudrollen. Filmen utspelar sig och spelades in i Jämtland vid gränsen mellan Norge och Sverige.

Stormare spelar Klemens, en samisk enstöring som jobbar som renskötare. Hans brorson Nejla (Robin Lundberg) ser upp till honom och vill till varje pris leva samma liv. Men vare sig hans mamma eller samhället vill låta detta ske. Allting ställs på sin spets när deras sätt att leva blir attackerat från ett oväntat håll, och de ser sig tvingade att handla utanför lag och rätt.

Varg är en småputtrig dramafilm som glider på utan några större överraskningar. Miljöerna i filmen är ett plus, och fotot som fångar naturen är fint det med. Stormare gör en bra insats som Klemens, och även Robin Lundberg som spelar Nejla överraskar och är bra i sin roll. Det finns ett par scener som höjer filmen, och stundtals är den nästan riktigt bra. Tyvärr är detta alltför sällan, och egentligen är detta en ganska medioker film som man kommer att glömma ganska fort. Det finns ingenting som överraskar direkt eller gör den speciell på något sätt. Dock är det kul att se lite svensk film som utspelar sig i Norrland.

Ljudet är, som vanligt i svensk film, helt åt helvete, och när skådespelarna dessutom har en dialekt som inte är alltför lätt för alla att förstå så blir ljudet ett stort problem. Det gör att man aldrig riktigt kan koppla av och bara kolla, utan hela tiden måste koncentrera sig för att höra vad de egentligen säger. När ska svensk film förbättra ljudet egentligen? Det hjälper ju inte att så många svenska skådespelare mumlar heller för den delen…

Betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s