Om

Välkommen till min blogg Svartare än noir där jag skriver om film.

Lite om mig då. Jag är född 1992 och har bloggat om film sedan januari 2012. Musik är en stor del i mitt liv och jag har lirat gitarr sedan jag var cirka sju år gammal. Klassisk brittisk hårdrock från 70-talet har länge varit favoritmusiken men jag gillar även mer experimentell musik som t.ex. Frank Zappa. Tom Waits är en annan stor favorit.

Ett annat stort intresse är hockey som jag blev intresserad av när jag bodde i Connecticut, USA från 1999-2003. Favoritlagen är New York Rangers samt Djurgården här hemma i Sverige. Lite typiskt är det att Rangers var ett dåligt lag när jag bodde där och är riktigt bra nu när jag har flyttat hem samtidigt som Djurgården vann massor när jag bodde i USA och suger nu (finalen 2010 är undantaget).

Filmfavoriter? Mina favoritregissörer är i nuläget Akira Kurosawa och Billy Wilder. Favoritskådespelarna är James Stewart och Toshirô Mifune. Jag gillar att kolla på film från olika tidsperioder, i olika genrer och från olika länder. Jag är särskilt svag för amerikansk 50-, 60- och 70-tals film (speciellt film noir).

Bloggen har flera flikar som du hittar längst upp på sidan. Du kan välja mellan att spana in vilka filmer jag har gett full pott eller se en lista över alla filmer jag har recenserat i alfabetisk ordning.

Glöm inte att spana in några andra schyssta filmbloggar!

Movies – Noir

Rörliga bilder och tryckta ord

Fiffis filmtajm

Addepladdes j-vla filmblogg

Jojjenito – om film

Filmitch

Fripps filmrevyer

ExceptFear

The Velvet Café

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s